سایت تخصصی فیوز و صنعت برق

انتخاب هوشمند در حفاظت الکتریکال

profuse-logo
مقدمه ای بر حفاظت با فیوزها
مقدمه ای بر حفاظت با فیوزها
حفاظت با فیوز
   ترجمه و تنظیم:profuse    دسته بندی:اختصاصی    تاریخ:۲۷ مهر ۱۳۹۴    بازدید:2695

حفاظت با فیوز

محافظت از تجهیزات در برار اضافه جریان قطعا ضروری است

در واقع دو نوع اضافه جریان وجود دارد ، اضافه بار و اتصال کوتاه.

واژه اضافه بار (over load) به مقدار جریان الکتریکی که بیش از مقدار تعیین شده از یک مدار الکتریکی عبور می کند اطلاق میشود

اضافه بارها معمولا چندان بیشتر از مقدار کل بار جاری در مدار نیستند ولی اگر برای مدتی مشخص اجازه عبور به آنها داده شود منجر به صدمات در تجهیزات ما می شوند.

به عنوان یک قانون کلی جریانهای اضافه بار کمتر از ۸ تا ۱۰ برابر جریان نامی هستند . صدمه به تجهیزات خصوصا به عایق های در تماس با رسانا ها از نتایج حرارت ایجاد شده اضافه بارها می باشد. زمانی که صرف ایجاد این حرارت می شود نسبتا طولانی و وابسته به ارزش RMS جریان اضافه بار می باشد

اتصال کوتاه (short circuit) غالبا از نتایج خطاهای زیان بار الکتریکی مانند اشکال در عایق بندی یا شرایط تصادفی ناشی می شوند . در این حالت سیم های حامل جریان، یک مدار الکتریکی  با مقاومت بسیار پایین و جریان بسیار زیاد ایجاد می کنند که معمولا به آن اتصال کوتاه می گوییم .

ارزش RMS  یک جریان اتصال کوتاه به طور معمول بیش از ۱۰ برار مقدار کل بار جاری در مدار (full load) می باشد . حرارت ناشی از اتصال کوتاه به قدری سریع ایجاد میشود که تنها در چندمین ثانیه منجر به صدمه به تجهیزات میگردد.

مزایای حفاظت با فیوز چیست؟
اطمینان بخشی عامل اصلی در طراحی و یا به روز کردن سیستم های الکتریکی می باشد ، جهت نیل به این مطلوب فیوزها همچنان بهترین هستند چرا که:

  • المان فلزی فیوز داخل بدنه سرامیکی در برابر خطاهای جریان مستقیما و بدون هیچ مکانیزم مقدماتی واکنش نشان داده و ذوب می شود.
  • آرک به وجود آمده در محیطی کاملا پوشیده انجام می شود و با وجود قطع اتصال کوتاه در جریانهای بالا فاقد هرگونه اثر خارجی نظیر شعله ، دود و غیره می باشد.
  • آزمایشات مختلف انجام شده توسط سازندگان فیوز به این نتیجه رسیده است که انرژی آرک ایجاد شده توسط خطای جریان با نصی فیوز محدود کننده پیک جریان به مقدار قابل ملاحظه ای کاسته شده است.

 

ساختار فیوز
خانواده فیوزها در استاندارد IEC60269

مشخصه و کلاسهای aM و gG و…

برای یافتن ادامه مطالب و سایر اطلاعات تکمیلی فایل PDF این مقاله را دانلود کنید .

PDFicon
منبع:
http://ep-uk.mersen.com/en/resources
Introuduction to Protection By Fuses artcle by Ferraz Shawmut educational pack


به کانال تلگرام ما بپیوندید
خبرنامه
محصول برگزیده
فیوز سولار

فیوز سولار

سازنده:Cooper Bussmann مشخصات فنی کد فنی سازنده :PV-20A10F ابعاد :10mm x 38mm ولتاژ نامی:1000vDc کلاس:gPV استاندارد: UL ...

مطلب برگزیده
فیوزهای قطع سریع

راهنمای کاربرد فیوزهای قطع سریع

در پی اختراع دیود و ترانزیستور (Diode & Transistor) در سال ۱۹۴۸ میلادی در آزمایشگاه های بل (Bell Labs)تولید انواع ...

رفرنس سازندگان

Profuse.ir website reputation